Bojujeme proti dětské obezitě - FOOD Revolution Day vypukne 19.5.2017!
15.05.2017
V pátek 19.5.2017 se koná FOOD Revolution Day na podporu zdravého a chutného stravování dětí. Bojujte s námi, se Chefparade a s Jamie Oliverem proti dětské obezitě!
Více o Food Revoluion Day se dozvíte na webových stránkách Chefparade zde.
Zapojit se můžete třeba také tím, že zítra ráno uděláte dětem k snídani např. tento skvělý recept:
Banánovo-skořicová kaše s praženými mandlemi a mákem
Pro 4 děti – 4 porce
Příprava: 15 minut
Ingredience:
Kaše
- 160 g ovesných vloček
- 600 ml mléka nebo přírodního sojového mléka
- Špetka mořské soli
Banánovo-skořicová topink
- 2 zralé banány
- 30 g mandlových vloček
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 lžíce máku
- javorový sirup nebo med na ochucení
Příprava:
1. Do větší pánve nebo hrnce vložte ovesné vločky, nalijte 600 ml mléka a přidejte špetku soli.
2. Vařte na mírném ohni za stálého míchání 5 až 6 minut, dokud nebude kaše krémová. Podle potřeby můžete ještě přidat mléko.
3. Poté odstavte a rozdělte do misek. Připravte si banánovo-skořicový topink.
4. Oloupejte banány a nakrájejte je na podélné plátky.
5. Mandlové vločky na sucho orestujte na pánvi dozlatova, potrvá to 3 až 4 minuty.
6. Smíchejte skořici a mák s trochou javorového sirupu nebo medu. A rozdělte na kaše.
7. Kaše ozdobte banány a mandlemi. Podle chuti můžete ještě přidat javorový sirup nebo med.
Odkaz na recept v originálu najdete zde.
Další zajímavé recepty od Jamieho Olivera a jiné materiály si můžete stáhnout na webu Chefparade nebo přímo zde.